Op pad met Etty

Als er iets is, in het veelzijdige werk van schrijfster en denkster Etty Hillesum dat extra opvalt, dan is het haar moed om met een ongelooflijke eerlijkheid zichzelf de maat te nemen. Die eerlijkheid en moed kan geen mens onberoerd laten.

"Und wenn man nicht den Mut zu sich selber hat, so hat man auch keinen Mut zu den Andern."

De veelzijdigheid aan thema's maakt haar werk een rijke bron, vol inspiratie en stof ter overdenking. Mooi vind ik ook haar pleidooi voor het onbevangen blijven kijken in dit volgende fragment:

Wij vormen ons bepaalde voorstellingen over de dingen om ons heen, om zekerheden te hebben in dit eeuwig in beweging zijnde en verwarrende leven, maar daardoor offeren wij het werkelijke leven, in al zijn nuanceringen en onverwachtheden op, en doen wij het eigenlijk onrecht aan.

Etty Hillesums gedachtengoed biedt veel mogelijkheden tot uitwisseling tijdens een wandeling. Na de eerste wandelingen met vrijwilligers van het Etty Hillesum Centrum, zet ik deze met veel plezier voort. Waren aanvankelijk alleen de kenners welkom, nu zijn alle belangstellenden van harte uitgenodigd om over de thema's uit dit rijke werk mee te praten.

12 september, Zutphen.

Kosten 15 Euro per wandeling.  Weet u iemand die u hier blij mee kunt maken? Nodig die persoon uit, dan betaalt u voor uw gast 7.50.  In de praktijk is het een bijzondere cadeau gebleken, er is overigens ook niemand die u verbiedt dit voordeel samen te delen.

U wandelt in tweetallen, waarbij onderweg ook gewisseld wordt. U ontmoet daardoor zeker nieuwe mensen. In de prijs zijn een drankje en versnapering inbegrepen, onderweg pauzeren we nog bij een horecagelegenheid, uw consumptie daar is voor eigen rekening.

Na aanmelding ontvangt u informatie over het vertrekpunt. U zult bij ieder weertype een warme ontvangst ervaren.

 

 

 

 

 

© 2010 Reitsma webdesign