De persoon

De persoon

Mijn ervaring samengevat: 20 jaar zelfstandig ondernemerschap; 15 jaar leidinggevende ervaring met veel verschillende teams; 10 jaar projectontwikkeling, projectleiding, 5 jaar vrijwilligersco√∂rdinatie, public relations en promotie, 6 jaar docentschap aan een vakopleiding voor volwassenen en, alweer lang geleden, 5 jaar leerkracht humanistisch onderwijs. Leidinggeven en lesgeven hebben mij zoveel geleerd over mensen, karakters en leerstijlen. Sinds 2007 ben ik sparringpartner voor ondermeer leidinggevenden en sinds 2012 geef ik trainingen Grenzen stellen.

Door mijn energie en gedrevenheid combineer ik van jongs af aan, verschillende werkzaamheden. Die diversiteit houdt mij alert en biedt nu bovendien een sterke voedingsbodem voor mijn werk als sparringpartner en trainer. 

Sinds het vorig jaar ben ik gecertificeerd facilitator van dialoog. Ik zie dialoog als een mooie aanvulling om bruggen te bouwen tussen mensen, en als een manier om zelf met nog meer aandacht te luisteren.

Ik ben 58 jaar en geniet van alle levenservaring die deze leeftijd met zich mee heeft gebracht. Mijn overtuiging: Ieder mens beschikt over voldoende eigen wijsheid en kracht. In de meeste situaties is er daarom weinig nodig, om dit aanwezige potentieel (weer) te wekken of te versterken. 

We hebben echter allemaal weleens behoefte aan een objectieve en onafhankelijke sparringmaat. De specifieke invulling daarvan kan per mens verschillen, waar de een juist een duwtje nodig heeft, zoekt de ander naar bevestiging om angsten te overwinnen, een derde heeft een blinde vlek die echt aandacht verdient en weer een ander wil graag concreet alle mogelijkheden op een rij zetten om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken. Het honoreren van die tijdelijke behoefte om versterkt te worden in wat men zelf al in huis heeft, is uiteraard een verstandige investering in jezelf. Daarnaast geeft het zoveel meer licht en lucht, om samen naar aandachtspunten te kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I

 

© 2010 Reitsma webdesign